Dr MAZA Nak Tumpang Populariti UFB

Terlebih dahulu, TAHNIAH kepada DS Najib, di atas pembentangan Budget 2013 yang begitu menggembirakan segenap lapisan rakyat. Ini adalah hasil dari KEAMANAN, KESTABILAN dan KEMAKMURAN berterusan di negara kita, hasil dari kebijaksanaan pemimpin-pemimpin UMNO/BN mentadbir negara.

Tanpa kebijaksanaan para pemimpin UMNO/BN, negara kita mungkin telah lama terjebak di dalam persengketaan kaum dan perang saudara sebagaimana terjadi di negara-negara Afrika dan Arab, yang telah menjadikan negara mereka PADANG JARAK PADANG TEKUKUR. Terima kasih Kerajaan BN di atas kemakmuran negara dan keperihatinan terhadap rakyat jelata.

Kebijaksanaan yang telah ditunjukkan oleh pemimpin-pemimpin politik UMNO/BN wajar dicontohi oleh golongan cerdik-pandai agama, ustaz-ustaz dan alim ulama. Amat tragis apabila kumpulan-kumpulan mujahidin di Afghanistan yang rata-rata dipimpin oleh alim ulama berperang sesama sendiri setelah berjaya menghalau tentera kuasa besar Russia dari negara mereka, kerana berebut kuasa. Nampaknya alim ulama juga mudah terpedaya dengan harta dan kuasa.

Perkara tragis ini berlaku juga di negara kita, bila ‘kepimpinan ulama’ PAS terus menerus mencabar kekuasaan Melayu/Islam yang berada di tangan UMNO, sehingga sanggup berkomplot dengan mereka yang jelas memusuhi Islam, demi memuaskan hawa nafsu mengejar kuasa, pangkat dan harta….sehingga sanggup meninggalkan asas-asas perjuangan mereka demi mendapat sokongan Cina DAP.

Tidak semua alim ulama boleh disamakan dengan ulama-ulama yang memimpin kumpulan-kumpulan Mujahidin di Afghanistan, dan tidak semua ulama  cenderung kepada pendekatan-pendekatan merugikan umat Islam sebagaimana PAS. UMNO bertuah kerana akhir-akhir ini terdapat ramai golongan ulama muda yang telah terjun ke medan perjuangan sebenarnya bersama UMNO. Tahniah Ustaz Fathul Bari(UFB) dan rakan-rakan, di masa rakyat jelata dahagakan panduan dan bimbingan dari para ulama, tuan-tuan telah tampil ke hadapan.

Malangnya ada juga di kalangan ‘alim ulama’ yang kurang senang dengan peranan, dan sedikit sebanyak populariti, ulama-ulama muda seperti UFB. Kepada Dr MAZA, aku nasihatkan, janganlah ulangi kesilapan-kesilapan besar Nik Aziz dan Hj. Hadi memecah-belahkan perpaduan umat Islam di Malaysia. Bermuzakarahlah dengan baik….tak perlulah nak berdebat sesama sendiri…berhati-hatilah dengan godaan syaitan…

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s