Tahniah Majlis Syura Ulama PAS

Sebagaimana telah dilapurkan oleh beberapa agensi berita, Majlis Syura Ulama PAS akhirnya telah mengambil keputusan tidak membenarkan penggunaan kalimah ALLAH di dalam bible versi bahasa Melayu di dalam mesyuarat mereka malam semalam. Keputusan ini amat melegakan dan menggembirakan umat Islam.

Keputusan ini sudah tentu memberikan TAMPARAN HEBAT kepada beberapa kerat pemimpin-pemimpin kanan PAS, termasuk Mursyidul Am Nik Abdul Aziz Nik Mat, Presiden PAS Hj Abdul Hadi, dan ‘juak-juak’ Anwar Ibrahim di dalam PAS termasuk Timbalan Presiden Mohd Sabu, Naib-Naib Presiden Solahuddin Ayub dan Mahfuz Omar, serta ahli-ahli Jawatankuasa Pusat PAS Khalid Samad dan Dr Dzulkifli Ahmad.

Tahniah kepada barisan para ulama PAS yang tegas mempertahankan kesucian agama Islam, khususnya Timbalan Mursyidul Am Dr Harun Din dan Ketua Dewan Ulama Ustaz Harun Taib.

Kemenangan golongan ulama PAS ke atas ‘juak-juak’ Anwar di dalam barisan kepimpinan tertinggi PAS di dalam isu penggunaan kalimah ALLAH wajar dijadikan LANDASAN untuk membawa semula PAS kembali ke pangkal jalan, termasuk mengkaji semula keputusan untuk mengadakan ‘tahalluf siasiyy’ atau kerjasama politik dengan DAP .

Sekali lagi, tahniah Majlis Syura Ulama PAS.

 

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s