PRU 13 – ‘Chinese Tsunami Phase 2’…dan Akhir…

Terlebih dahulu, aku dan kita semua ucapkan SETINGGI-TINGGI TAHNIAH kepada BN, khususnya UMNO, kerana berjaya mempertahankan pemerintahan ke atas MALAYSIA, negara kita yang namanya bermakna LAND OF THE MALAYS. Aku amat bersetuju dengan cadangan rakan bogger kita GAP yang mencadangkan agar nama MALAYSIA ditukar semula kepada nama asalnya iaitu PERSEKUTUAN TANAH MELAYU, sekiranya nama MALAYSIA telah menyebabkan segolongan kaum pendatang dari ‘Yellow River’ lupa bahawa MALAYSIA adalah LAND OF THE MALAYS, atau TANAH BANGSA MELAYU.

Kalungan TAHNIAH ISTIMEWA kita sudah semestinya kepada Presiden UMNO merangkap Pengerusi BN, DS Najib  Tun Razak, di atas peranannya yang begitu effective sebagai PANGLIMA AGUNG jentera pilihanraya UMNO/BN di atas kejayaan BN di bawah kepimpinannya merampas semula Perak dan Kedah. Aku menggunakan perkataan RAMPAS SEMULA bagi negeri Perak, kerana sebagaimana kita semua tahu, pada PRU12 dahulu, Negeri Perak pada mulanya telah jatuh ke tangan Pakatan….sebelum kembali semula ke tangan BN berikutan tindakan 3 orang ADUN DAP dan PKR melompat keluar dari parti-parti mereka. Sedangkan dalam PRU kali ini, BN telah berjaya mendapat SIMPLE MAJORITY apabila memenangi 31 dari 59 kerusi DUN Perak.

Namun begitu, kita terpaksa MENELAN hakikat bahawa harapan besar BN untuk mencapai LANDSLIDE VICTORY di dalam PRU kali ini telah direncatkan sedikit oleh apa yang digambarkan sendiri oleh DS Najib, dan beberapa pemimpin UMNO dan BN yang lain,  sebagai ‘Chinese Tsunami’ yang amat ketara telah mempengaruhi keputusan-keputusan PRU di selatan SEMENANJUNG TANAH MELAYU, terutama di Negeri Johor. Aku amat bersetuju dengan penggunaan istilah ‘Chinese Tsunami’. Cuma, aku kurang bersetuju jika kita beranggapan bahawa pada PRU13 ini sahaja telah berlaku ‘Chinese Tsunami’.

Aku percaya ramai rakan-rakan bloggers akan bersetuju dengan aku bahawa ‘Chinese Tsunami Phase 1’ telah bermula pada PRU12 pada tahun 2008. Pada PRU12 2008, ‘Chinese Tsunami Phase 1’ telah meledak dengan EPICENTRE di Lembah Kelang, yang telah melanda negeri-negeri Lembah Kelang, dan sekitar Lembah Kelang. Selangor telah jatuh ke tangan Pakatan, begitu juga kawasan-kawasan Parlimen di Kuala Lumpur. Pakatan juga telah menumbangkan Kerajaan BN di Perak walaupun dengan majoriti tipis. Malah kesan ‘Chinese Tsunami Phase 1’ hampir menjatuhkan Kerajaan BN di Negeri Sembilan. Namun begitu, keputusan-keputusan PRU12 di Melaka, Johor, Sabah dan Sarawak yang jelas memihak kepada BN menunjukkan bahawa kesan ‘Chinese Tsunami Phase 1’ belum lagi sampai ke negeri-negeri selatan SEMENANJUNG TANAH MELAYU, juga belum sampai ke Sabah dan Sarawak.

Apa yang berlaku di Johor pada PRU kali ini, di mana bekas Menteri Besar Johor, Ab Ghani Othman,  ditewaskan di Gelang Patah, dan di Parlimen Bukit Katil, Melaka, di mana bekas Ketua Menteri Melaka, DS Mohd Ali Rustam telah ditewaskan di kawasan Parlimen tersebut , membuktikan bahawa ‘Chinese Tsunami Phase 2’ telah sampai ke selatan SEMENANJUNG TANAH MELAYU. Gelombang ‘Chinese Tsunami Phase 2’ juga nampaknya telah melanda sebahagian pantai-pantai Sabah dan Sarawak, walaupun kekuatannya telah berkurangan di dalam menyeberangi Laut China Selatan.

Bagi umat Melayu dan umat Islam, kita bersyukur kepada Allah swt, kerana KESAN MAKSIMA ‘Chinese Tsunami Phase 1 & 2’ yang mana gelombangnya telah pun sampai ke seluruh negara, TELAH GAGAL menggugat kekuasaan BN di dalam menguasai pemerintahan negara Malaysia. Tahniah sekali lagi kepada semua pihak yang telah MEMPERKASA pertahanan UMNO/BN, termasuk rakan-rakan bloggers pro-BN yang telah memberikan bakti kepada Agama, Bangsa dan Negara, kebanyakannya secara sukarela, tanpa apa-apa bayaran. Semuanya kita lakukan demi MEMPERTAHAN dan MEMPERKASA kekuasaan Melayu dan Islam di Malaysia, yang merupakan kesinambungan kepada EMPIRE KEKUASAAN MELAYU di bahagian dunia yang dipanggil KEPULAUAN MELAYU atau MALAY ARCHIPELAGO ini.

Aku percaya, ‘Chinese Tsunami Phase 2’ adalah Final Phase atau Fasa Terakhir, kerana kesan kedua-dua Fasa ‘Chinese Tsunami’ telah pun sampai ke seluruh pelusuk tanahair. Tidak akan berlaku lagi ‘Chinese Tsunami’ selepas ini……apa yang akan berlaku hanyalah ‘Malay Tsunami’….yang kesannya….hanya Allah swt yang Maha Mengetahui.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s