Kabinet Malaysia 2013-2018 – Melayu Tidak Perlu Cina Untuk Memerintah Malaysia

Tahniah kepada DS Najib, Perdana Menteri Malaysia, kerana telah mengumumkan senarai anggota-anggota Kabinet Kerajaan Malaysia pasca PRU13.

Apa yang jelas dan nyata, barisan Kabinet kali ini terdiri dari pemimpin-pemimpin Melayu/Bumiputra/India. Hanya terdapat satu dua nama Cina, itu pun dari parti gabungan BN di Sabah/Sarawak.

Aku percaya, kaum Melayu/Bumiputra/India amat menghargai keamanan, kestabilan dan kemakmuran negara Malaysia. Mereka kekal setia kepada Barisan Nasional yang telah mentransformasikan rakyat dan negara kita dari sebuah negara yang mundur 50 tahun yang lalu, kepada sebuah ekonomi antara ke 20 terbesar dunia. Malah, di bawah pentadbiran BN, ibu negara kita Kuala Lumpur menjadi tapak kepada MENARA BERKEMBAR tertinggi di dunia hingga sekarang.

Kita tidak menafikan sumbangan kaum Cina di dalam membangunkan negara kita. Malangnya, kaum Cina hanya ‘buat kerja mereka’ untuk kepentingan diri mereka semata-mata. Mereka tidak berminat untuk berkongsi dengan bangsa-bangsa lain. Mereka hanya memikirkan diri mereka sendiri. Dengan ringkas, mereka adalah SELFISH dan UNGRATEFUL. Malah, aku tidak hairan jika mereka menyimpan cita-cita untuk ‘menjajah’ negara ini…..sebagaimana nenek moyang mereka menyokong Parti Komunis Malaya(PKM) cuba merampas kuasa negara ini dari orang Melayu pada tahun 1945, sebaik sahaja Jepun menyerah kalah kepada British.

Dengan barisan Kabinet Melayu/Bumiputra/India ini, mari kita buktikan sekali lagi bahawa UMAT MELAYU tidak ada masalah untuk memerintah negara yang dahulunya Persekutuan Tanah Melayu, Sabah dan Sarawak ini TANPA WAKIL KAUM CINA.

Perlu kita ingat, TAMADUN ALAM MELAYU telah bermula sejak TIME IMMEMORABLE, sejak sebelum buku-buku sejarah mula ditulis, dan sebelum pelayar-pelayar Arab dan Cina mula sampai ke bahagian dunia yang dikenali sebagai KEPULAUAN MELAYU ini. Kerajaan-kerajaan awal Melayu telah wujud sejak sebelum tercatatnya sejarah Kerajaan Melayu Langkasuka(2M-5M), Kerajaan Melayu Srivijaya(5M-12M), Kerajaan Rumpun Melayu Majapahit(12M-14M) dan Kesultanan Melayu Melaka(14M-15M). Malah antara 14M-19M, terdapat RATUSAN Kesultanan Melayu di merata ceruk Kepulauan Melayu, termasuk Kesultanan Aceh, Kesultanan Deli, Kesultanan Patani, Kesultanan Brunei, Kesultanan Sulu, Kesultanan Mindanao, dan berbagai-bagai kesultanan di Tanah Melayu, Sumatra, Borneo, Bugis, Tanah Jawa, Riau dan lain-lain.

Jelas sekali, sejak beribu-ribu tahun yang lalu, Kerajaan-Kerajaan berteraskan Melayu telah berjaya mentadbir KEPULAUAN MELAYU, dan mempertahankan KEDAULATAN¬† wilayah-wilayah di bawah pemerintahan mereka tanpa sebarang sokongan dari kaum Cina. Kita boleh berkongsi sedikit sebanyak dengan bangsa-bangsa lain, tetapi sekiranya mereka ada AGENDA TERSEMBUNYI untuk melemahkan atau menjatuhkan kuasa Melayu….LUPAKAN SAHAJA MEREKA.

Oleh itu, barisan Kabinet sebagaimana diumumkan oleh DS Najib bukanlah perkara baru di dalam RIBUAN TAHUN sejarah ALAM MELAYU. DS Najib hanya meneruskan tradisi Kerajaan berteraskan Melayu yang telah menguasai ALAM MELAYU sejak zaman pra-sejarah beribu-ribu tahun yang lalu.

Hidup UMNO!!! Hidup BN!!! Hidup DS Najib!!!

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s