Perbandingan POPULAR VOTE BN-PR Tidak Boleh Diguna Pakai

Terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang telah memaparkan statistics sebagai di atas, bertujuan untuk membuktikan bahawa berdasarkan perkiraan POPULAR VOTES sekalipun, BN telah memenangi 11 negeri. Tetapi, sebagaimana kita sedia maklum, Anwar Ibrahim bukan berminat dengan kemenangan negeri-negeri, tetapi dia lebih nak TEMBERANG bahawa MAJORITI rakyat Malaysia menyokong Pakatan Rakyat.
Sebagaimana aku telah tegaskan sebelum ini, Pakatan Rakyat belum lagi wujud secara sah di negara ini. Yang wujud secara sah ialah DAP, PAS dan PKR. Belum ada bendera Pakatan Rakyat dan belum ada LOGO Pakatan Rakyat. Sebaliknya parti-parti ‘gabungan’ Pakatan Rakyat telah bertanding menggunakan lambang masing-masing – DAP dengan lambang ROKET, PAS dengan lambang BULAN PENUH, dan PKR dengan lambang MATA LEBAM.
SEKIRANYA parti-parti DAP, PAS dan PKR bersatu di bawah satu gabungan yang sah, dan mempersetujuai satu PERLEMBAGAAN, MATLAMAT dan HALATUJU, apa yang berlaku ialah suatu ‘LETUPAN YANG DAHSYAT’. DAP dan PAS mustahil boleh digabungkan. Kalau bergabung akan berlakulah ‘LETUPAN YANG DAHSYAT’. Pakatan Rakyat akan pecah berkecai. Inilah sebabnya, sejak PRU12 tahun 2008, walaupun didesak oleh banyak pihak, Pakatan Rakyat GAGAL didaftarkan sebagai sebuah parti gabungan yang sah.
Apakah begitu rumit untuk mendaftarkan sebuah parti gabungan Pakatan Rakyat yang sah? Tidak susah!!! Tepuk dada tanya selera!!! Sebenarnya, kepimpinan parti-parti Pakatan Rakyat amat sedar bahawa parti-parti mereka MUSTAHIL DAPAT DIGABUNGKAN.
Berdasarkan senario di atas, sekiranya parti-parti Pakatan Rakyat menggunakan lambang yang sama di dalam PRU13 yang lalu, BELUM TENTU mereka akan dapat meraih jumlah undi sebagaimana jika dicampurkan undi-undi DAP, PAS dan PKR. Di dalam politik, 1+1+1 tidak semestinya menjadi 3. Sebagaimana sesetengah bahan kimia, jika dicampurkan, akan bertukar menjadi asap atau letupan.
Parti-parti Pakatan Rakyat bergabunglah dahulu secara sah, baru boleh cerita UNDI POPULAR. Sebelum tu, PLEASE SHUT UP will you, PKR(Pakatan Kelentong Rakyat) dan PR.
Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Tags: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s