Kalimah Allah – Umat Islam Akan TOLAK Sebarang Keputusan Memihak Kepada Roman Catholics

Semalam adalah hari penting bagi Wanita UMNO, Pemuda UMNO, Puteri UMNO, malah UMNO, umat Melayu dan umat Islam di Malaysia. Keputusan pemilihan Jawatankuasa Pusat Wanita, Pemuda dan Puteri, akan menentukan halatuju perjuangan UMNO membela agama, bangsa dan negara kini dan di masa akan datang.

Tahniah kepada DS Shahrizat, YB Khairy Jamaluddin dan YB Mas Ermieyati, di atas mandat yang telah diberikan kepada mereka untuk mengetuai Wanita UMNO, Pemuda UMNO dan Puteri UMNO. Semoga amanah mempertahankan, memartabatkan dan memperkasakan umat Melayu/Islam, selain dari negara Malaysia, akan dipikul oleh mereka dengan sebaik-baiknya, bak kata pepatah Melayu, ‘Bagai menatang minyak yang penuh’.

Belum pun sempat YB Khairy tidur lena, besok akan muncul CABARAN AMAT BESAR terhadap umat Melayu/Islam, yang dengan penuh debaran menunggu keputusan Mahkamah Rayuan Putrajaya, berhubung isu penggunaan KALIMAH ALLAH. Keputusan Mahkamah Tinggi, yang dihakimkan oleh seorang Hakim Mahkamah Tinggi beragama BUKAN ISLAM sebelum ini telah memutuskan bahawa penganut Kristian dibenarkan menggunakan KALIMAH ALLAH, termasuk di dalam Injil versi Bahasa Melayu. Berikutan itu, Kementerian Dalam Negeri telah mengemukakan rayuan ke Mahkamah Rayuan ‘against’ keputusan Mahkamah Tinggi, bermakna KDN mahukan KALIMAH ALLAH kekal untuk digunakan hanya oleh umat Islam.

Sebagaimana aku telah nyatakan dengan jelas dan terang sebelum ini, umat Islam merasa amat tercabar bila keputusan berhubung penggunaan KALIMAH ALLAH dibuat di Mahkamah Tinggi Sivil, oleh seorang Hakim bukan Islam. Malah umat Islam rata-rata mempertikaikan APA TIDAK KENA dengan sistem kehakiman negara kita sehingga isu-isu sensitif seperti penggunaan KALIMAH Allah layak dibicarakan di Mahkamah Tinggi Sivil. Sewajarnya hal-hal berkaitan AGAMA ISLAM, termasuk penggunaan KALIMAH ALLAH dirujuk kepada Mahkamah Tinggi Syariah, yang kedudukannya ‘berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah’ dengan Mahkamah Tinggi Sivil.

Kita amat SEDIH dengan pendirian TIDAK KONSISTAN kepimpinan PAS berhubung isu ini. Lebih mendukacitakan jika pendirian PAS dipengaruhi oleh pertimbangan ‘tahalluf siasiyy’ parti ‘Islam’ ini dengan PKR dan DAP. Sebahagian besar kepimpinan DAP Pusat adalah dari kalangan penganut Kristian, jadi kita tidak terlalu terkejut dengan pendirian mereka. Namun begitu, pendirian Hj Hadi, Presiden PAS dan Anwar Ibrahim, Penasihat PKR, di dalam isu ini amat mengecewakan umat Islam.

Apa sekalipun yang dihujahkan oleh Hj Hadi dan Anwar Ibrahim, yang jelas dan nyata ialah bahawa OVERWHELMING MAJORITY penganut Kristian tidak pernah menggunakan kalimah ‘Allah’ sebagai Tuhan mereka. Tanya penganut Kristian di Kota Vatican, pusat agama Kristian mazhab Roman Catholics sedunia, mereka akan jawab nama Tuhan mereka BUKAN Allah. Tanya juga penganut-penganut Kristian di negara-negara Eropah, Amerika Utara dan Amerika Selatan, mereka juga akan menolak sebarang cadangan bahawa nama Tuhan mereka ialah Allah.

Kalau penganut Kristian di negara-negara majoriti penganut Kristian sendiri TIDAK menggunakan kalimah Allah sebagai nama Tuhan mereka, KENAPA kita perlu membenarkan penganut Kristian di Malaysia menggunakan kalimah ALLAH? Apakah kerana pengaruh DAP dan ‘tahalluf siasiyy’ BODOH PAS dengan DAP dan PKR?

APA SEKALI PUN keputusan Mahkamah Rayuan Putrajaya besok hari, umat Islam akan MENOLAK sebarang keputusan yang memihak kepada penganut Kristian, jika perlu dengan JIWA DAN RAGA mereka. Bagi umat Islam, memperakui KEESAAN ALLAH adalah sebahagian dari RUKUN ISLAM yang pertama, selain dari memperakui bahawa Nabi Muhammad adalah Rasulullah. Mensyirikkan Allah, atau mempersekutukan Allah dengan kuasa-kuasa lain, sebagaimana dipegang oleh penganut Kristian, adalah PERBUATAN SYIRIK, dan DOSA PALING BESAR, yang tidak diampunkan oleh Allah swt.

Ini adalah UJIAN PERTAMA TERBESAR bagi Shahrizat Ketua Wanita UMNO, Khairy Jamaluddin Ketua Pemuda, dan Mas Ermiewati Ketua Puteri. Kepimpinan yang diberikan kepada mereka adalah AMANAH yang diletakkan ke atas bahu mereka. Kepimpinan mereka dituntut oleh umat Melayu/Islam di dalam menghadapi keputusan Mahkamah Rayuan besok hari….jangan sekali-kali mengharapkan NGO Melayu/Islam untuk memimpin UMMAH di dalam isu-isu sebesar ini.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s